Tilburg kiest voor microbiologisch luchtonderzoek


Kasteel Tilburg

De gemeente Tilburg wil haar ambtenaren een schone en gezonde werkomgeving bieden. Daarom voert Blygold Lab twee keer per jaar een microbiologisch luchtonderzoek uit. ”Wij voorkomen hiermee lichamelijke klachten en houden zicht op de prestaties van onze installaties”, aldus Peter van Bree, Senior-medewerker van Team Huisvesting. 

Micro-organismen, zoals bacteriën, gisten en schimmels ontstaan vooral in ruimtes die slecht geventileerd worden of waar de luchtbehandeling onvoldoende is. Ze zijn echter zo klein dat ze niet met het blote oog te zien zijn. Toch heeft hun aanwezigheid een negatieve invloed op het ziekteverzuim en de arbeidsprestaties. Van Bree: “Om dit voor te zijn, neemt Blygold Lab twee keer per jaar microbiologische luchtmonsters af in vier grote gemeentelijke gebouwen. Daar werken in totaal 1.200 medewerkers.” Op basis van de uitkomst van deze significante meetproef, nemen Van Bree en zijn collega’s eventueel maatregelen. “Als blijkt dat bepaalde waarden hoger liggen dan normaal, doen wij – of Blygold Lab – vervolgonderzoek. Dan vinden we de oorzaak bijvoorbeeld in de luchtkanalen, die verstopt zitten, of in de filters, die vervuild zijn. Daarop kun je dan meteen maatregelen nemen.”

Nog nooit…

Blygold Lab neemt van alle ruimtes meerdere luchtmonsters af. Deze worden op kweek gezet, waarna er snel uitsluitsel komt over de aanwezigheid van micro-organismen. “We laten dit onderzoek al twaalf jaar door Blygold Lab uitvoeren. In al die jaren is er nog nooit iets alarmerends aan het licht gekomen. En voor zover er bij de luchtmonsters overschrijding van waarden plaatsvindt, dan is dit minimaal en lossen we dit meteen op door vervolgonderzoek uit te voeren. Daarom kunnen we met een gerust hart zeggen: het is hier schoon en gezond!”


Wilt u ook weten of u in een schone en gezonde omgeving werkt?

Laat ons een microbiologisch luchtonderzoek doen naar de luchtkwaliteit bij u op kantoor. 

Of wilt u eerst meer informatie? De medewerkers van Blygold Lab staan u graag te woord en zijn bereikbaar op telefoonnummer 030 – 6344340 of per mail lab@blygold.nl

Of klik hier voor meer informatie via de website.