Is uw systeem winterproof?


Met de winter voor de deur, is de kans op bevriezing van airconditioningssystemen weer nadrukkelijk aanwezig. Zeker als uw koelmachine of luchtbehandelingskast buiten staat is het daarom verstandig een glycol-analyse te laten uitvoeren. U weet dan of uw installatie tegen de vorst beschermd is en dus niet ten prooi valt aan een lekkage of nog erger: plotselinge uitval.

Glycol wordt vaak gebruikt als anti-vries. In auto’s, maar ook bij tal van koel- en verwarmingssystemen. Om te voorkomen dat deze systemen ‘bevriezen’, verzorgt Blygold LAB een glycol-analyse. Hierbij wordt de vorstbeschermingsgraad van het glycol in het koelwater vastgesteld. Aangezien deze vloeistof in de loop der jaren in kwaliteit achteruit gaat en zurig wordt, is het noodzakelijk deze analyses regelmatig uit te laten voeren.

Corrosie
De glycol-analyse let niet alleen op de zuurgraad, maar meet tevens de pH-waarde en het ijzergehalte. Ook deze variabelen geven onder andere een indicatie van de kans op corrosie. Is deze nadrukkelijk aanwezig, dan ziet u de nadelige gevolgen hiervan direct terug in een stijgend energieverbruik van uw systeem, maar ook in het aantal ‘opstoppingen’ van het systeem.

Glycol-analyse
Daarom adviseren wij u de bemonstering en analyse van uw glycol door ons uit te laten voeren. U krijgt dan niet alleen uitsluitsel over al deze variabelen, maar vooral een antwoord op de vraag of uw systeem ‘winterproof’ is. En dat binnen een week. Wacht daarom niet te lang, neem vandaag nog contact met ons op.

Wij zijn bereikbaar via mail; LAB@BLYGOLD.NL  / telefoon; 030 – 63 44 340